De invulling van het historisch lint in Hoogezand moet vooraf al goed geregeld om frustraties achteraf te voorkomen.
De invulling van het historisch lint in Hoogezand moet vooraf al goed geregeld om frustraties achteraf te voorkomen.

Vooraf nadenken over welstand voorkomt frustraties in M-G

Algemeen

HOOGEZAND – Vooraf nadenken en invulling geven aan het historisch lint in Hoogezand en Sappemeer voorkomt dat er achteraf frustraties komen. Dat is een van de onderdelen van het voorstel van het college van B en W van Midden-Groningen over de evaluatie van het welzijnsbeleid in de gemeente.

Frustraties achteraf komen volgens burgemeester Adriaan Hoogendoorn nog wel eens voor. ,,Twintig procent van die frustraties komen achteraf naar voren en daarom is het goed om te kijken naar wat oplossingen zijn; vooraf en dus niet achteraf.’’ De gemeenteraad heeft in juni 2020 de Welstandsnota Midden-Groningen 2020 vastgesteld. Naar aanleiding van een toezegging is de welstandsnota een jaar na die vaststelling geëvalueerd. Een aantal aanbevelingen wordt opgevolgd, en wordt een evaluatie in 2025 herhaald. 

Rob Hendriks is als stedenbouwkundig supervisor verantwoordelijk voor het ruimtelijk kwaliteitsbeleid binnen de gemeente Midden-Groningen. Hij is recent benoemd als bouwmeester. De bouwmeester werkt als onafhankelijke adviseur van het gemeentebestuur en voorziet deze gemeente van adviezen over strategische vraagstukken op het snijvlak van stedelijke ontwikkeling, duurzaamheid, erfgoed en landschap.,,We moeten in dat geheel van welstand zoeken naar balans’’, zegt de burgemeester. De in deze gemeente al vele jaren bestaande welstandscommissie bestaat nog steeds en is volgens Hoogendoorn ‘ook actief’.