Henk Bakker: ,,Ik heb er zin in, hier in de gemeente Midden-Groningen.''
Henk Bakker: ,,Ik heb er zin in, hier in de gemeente Midden-Groningen.''

M-G heeft in Henk Bakker snel interim-secretaris

Algemeen

HOOGEZAND - Het gemeentebestuur van Midden-Groningen heeft er geen gras over laten groeien in de zoektocht naar een nieuwe gemeentesecretaris. 

Een maand nadat Henk Mulder afscheid nam vanwege zijn vertrek naar het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit is er al een nieuwe, tijdelijke gemeentesecretaris aangetrokken in de persoon van Henk Bakker uit Emmen. Drs. H.P. (Henk) Bakker is donderdag begonnen als interim-gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Midden-Groningen. Hij is tijdens zijn carrière al eerder gemeentesecretaris geweest bij de gemeente Groningen en tevens was hij burgemeester van de gemeente Bedum van 2010 tot 2017.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is blij met de snelle invulling van de secretarisvacature, ook al is die tijdelijk. ,,Er gaat normaal veel tijd in zitten om een andere gemeentesecretaris te vinden. Het duurt al gauw een half jaar om een opvolger te vinden. We willen onszelf dat half jaar zelf niet tekort doen en gelukkig hebben we Bakker bereid gevonden om ons dat half jaar bij te staan’’, aldus de burgemeester. Hoogendoorn noemt Bakker ‘een zeer geschikte persoon die het college meteen kan ondersteunen tijdens de komende periode als eerste adviseur en directeur’. ,,Ik ben blij dat we op zo’n korte termijn de samenwerking met hem kunnen aangaan.’’ 

Naar verwachting zal de werving en selectie voor de definitieve invulling van de vacature gemeentesecretaris-algemeen directeur zes tot zeven maanden vergen. Er is de afgelopen tijd gezocht naar een kandidaat met ruime ervaring in het management en openbaar bestuur die direct inzetbaar is om als eerste adviseur deze periode te overbruggen. Die persoon is gevonden in Henk Bakker. Hij zegt Midden-Groningen wel enigszins te kennen. ,,In mijn tijd in Groningen en Bedum kwam ik hier wel eens’’, zegt hij. ,,En wat ook nog wel bijzonder is, ik ben een van de weinigen die burgemeester is geworden in zijn eigen woonplaats, Bedum.’’ Hij woonde er in totaal veertig jaar. 

Bakker blijft een half jaar aan als gemeentesecretaris, of korter als iemand anders is gevonden. Maar als het langer duurt is hij ook best bereid om wat langer te blijven, laat Bakker weten, die graag fietst. Die hobby heeft burgemeester Hoogendoorn ook, dus het kan zomaar gebeuren dat beide heren komende lente de gemeente op de fiets gaan verkennen.