Afbeelding

Noodsteun voor kleine ondernemingen in M-G

Algemeen

HOOGEZAND – De flink gestegen energieprijzen hebben grote gevolgen voor de samenleving, zo erkent het gemeentebestuur van Midden-Groningen. 

Ook bedrijven staan hierdoor onder financiële druk en voor hen die een kleine onderneming hebben komt de gemeente met een steunpakket. Het Rijk heeft een aantal maatregelen getroffen om de problemen te verkleinen, maar de gemeente doet ook zelf iets. Ondernemingen waar maximaal 25 personen werkzaam zijn kunnen ook financiële steun aanvragen bij de gemeente. Kleine ondernemers die niet in aanmerking komen voor de landelijke regeling ‘Tegemoetkoming Energiekosten’ kunnen een aanvraagformulier downloaden via de website van de gemeente: www.midden-groningen.nl/energiecompensatie-voor-kleine-ondernemers

De aanvraag kan gedaan worden tot en met 1 maart en zal behandeld worden door het Loket Zelfstandigen Midden-Groningen. Dat loket biedt advies over diverse regelingen. Als de financiële zorgen van een ondernemer zo groot zijn dat de afhandeling van de landelijke regeling ‘Tegemoetkoming Energiekosten’ te lang duurt, kan voor hulp en advies ook contact worden gezocht met het gemeentelijke Loket Zelfstandigen.