Volgens burgemeester Hoogendoorn zou er in Midden-Groningen best wat meer waakzame politie mogen zijn.
Volgens burgemeester Hoogendoorn zou er in Midden-Groningen best wat meer waakzame politie mogen zijn.

Handhavingsarrangement voor betere wisselwerking in M-G

Algemeen

HOOGEZAND – Een betere samenwerking tussen inwoners van de gemeente Midden-Groningen en de politie, onder andere bij horeca aangelegenheden en evenementen. Dat is een van de onderdelen van een nieuw te starten handhavingsarrangement. 

Het college van burgemeester en wethouders heeft daar deze week de eerste aanzet toe gegeven en de gemeenteraad, die ook betrokken is bij leefbaarheid en veiligheid, mag binnenkort haar mening geven. Op 16 maart is het handhavingsarrangement Midden-Groningen vastgesteld in ‘de Driehoek’, een overlegorgaan van de burgemeester, het hoofd van de politie en het Openbaar Ministerie. 

In dit handhavingsarrangement worden afspraken over de samenwerking tussen politie, het OM en de gemeente vastgelegd op het gebied van toezicht en handhaving, met betrekking tot de inzet van de Buitengewoon Opsporingsambtenaren, de BOA’s. Daarvan zijn er vijf in Midden-Groningen. Maar ook de politiecapaciteit zelf mag, aldus burgemeester Hoogendoorn, in deze gemeente ‘wel wat meer zijn’. ,,Die capaciteit is beperkt en met BOA’s los je het tekort van de politie niet op’’, aldus de burgemeester.