De vijf nieuwe Nederlanders met burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen.
De vijf nieuwe Nederlanders met burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Midden-Groningen.

Nederlandse nationaliteit voor vijf nieuwe inwoners M-G

Algemeen

HOOGEZAND – In de raadzaal van het gemeentehuis van Hoogezand hebben woensdag vijf nieuwe inwoners van Midden-Groningen hun Bewijs van Nederlanderschap ontvangen uit handen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Deze inwoners zijn oorspronkelijk afkomstig uit Suriname en Syrië. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap heeft overhandigd.

Burgemeester Hoogendoorn: ,,Tijdens deze ceremonie hebben vijf inwoners van Midden-Groningen het Nederlanderschap gekregen. Vier van deze inwoners komen oorspronkelijk uit Syrië en hebben familie wonen in het rampgebied na de aardbevingen. Daar hebben we samen bij stilgestaan. Ik merk dat recente gebeurtenissen in de samenleving zorgen voor verbondenheid in Midden-Groningen. Er worden initiatieven opgezet om elkaar en anderen te helpen en steunen. Ik hoop dat deze inwoners zich op hun plek voelen in onze gemeente en het als een fijne en veilige leefomgeving ervaren.’’