Een deel van de 24 nieuwe Nederlanders met burgemeester Hoogendoorn.
Een deel van de 24 nieuwe Nederlanders met burgemeester Hoogendoorn.

Midden-Groningen heet 24 nieuwe inwoners welkom

Algemeen

HOOGEZAND – In het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand hebben woensdag 24 mensen het Bewijs van Nederlanderschap ontvangen van burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen. 

Deze mensen, die eerder in Nederland asiel hebben aangevraagd en nu inwoners van Midden-Groningen zijn, komen uit Syrië, Ethiopië, de Filippijnen, Indonesië en Zaïre. Zij hebben met een eed of belofte de verklaring van verbondenheid afgelegd, waarna de burgemeester hen het Bewijs van Nederlanderschap heeft overhandigd.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: ,,Tijdens deze ceremonie was er een grote groep inwoners van Midden-Groningen die het Nederlanderschap heeft gekregen. Veel verschillende verhalen en levensgebeurtenissen kwamen tijdens deze bijeenkomst bij elkaar. Dat was zeer indrukwekkend. Ik hoop dat zij allemaal hier echt hun plek zullen vinden. Iedereen brengt zijn of haar eigen geschiedenis, met vreugde en verdriet, mee. Hun achtergronden kunnen heel verschillend zijn. De kinderen zijn vaak in Groningen geboren. Het is belangrijk dat zij hier nu samen een nieuwe toekomst kunnen opbouwen. Fijn dat deze inwoners van Midden-Groningen nu ook het Nederlanderschap mogen verkrijgen. Ik wens hen veel geluk toe in onze gemeente.’’