Burgemeester Hoogendoorn en Lieke Kruijer spreken de nieuwe kinderraad toe.
Burgemeester Hoogendoorn en Lieke Kruijer spreken de nieuwe kinderraad toe.

Nieuwe kinderraad Midden-Groningen geïnstalleerd

Algemeen

HOOGEZAND – In de raadzaal van het gemeentehuis van Midden-Groningen, onderdeel van het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand, is maandagmiddag de nieuwe kinderraad geïnstalleerd door burgemeester Adriaan  Hoogendoorn

Dat gebeurde na een succesvolle introductiebijeenkomst met de nieuwe kandidaat-kinderen. ,,Dit is een bijzondere dag voor jullie, maar ook voor jullie familieleden, de officiële installatie van de kinderraad, eigenlijk de raad voor de toekomst’’, aldus Hoogendoorn bij het begin van de installatiemiddag. De publieke tribune zat dan ook bijna helemaal vol met ouders, grotouders en andere belangstellenden. Nadat alles vorig jaar wegens de coronamaatregelen even op een laag pitje moest worden gezet wat betreft de installatie van nieuwe leden is er weer een nieuwe kinderraad. Een aantal leden is gebleven, maar er zijn ook nieuwe leden. 

Kinderburgemeester Lieke Kruijer legde de nieuwe kinderen uit wat er van de kinderraad wordt verwacht: op gezette tijden bij elkaar komen en bespreken wat anders zou kunnen binnen de gemeente Midden-Groningen. ,,De politiek is veel dichterbij dan je eigenlijk denkt’’, hield ze de raadszaal voor. ,,De kinderraad gaat ook over de toekomst en we hopen vaak dingen te gaan bespreken.’’ Vervolgens installeerde burgemeester Hoogendoorn samen met Lieke Kruijer de nieuwe leden officieel. De kinderen zullen in de kinderraad verschillende rollen hebben, waaronder raadslid, griffier, journalist en wethouder.