Afbeelding

Humanitas Midden-Groningen houdt open huis

Algemeen

HOOGEZAND - Humanitas Midden-Groningen houdt op zaterdag 29 oktober een open huis om te laten zien wat de vrijwilligers doen. Ook is het open huis het moment van het in gebruik nemen van vier extra lokalen van de voormalige school De Lichtbron voor activiteiten voor nieuwkomers. 

Humanitas wil in de lokalen van de voormalige school samen met andere organisaties, die ook activiteiten doen voor nieuwkomers, de krachten bundelen. In de lokalen worden allerlei activiteiten opgestart, waarbij aan de nieuwkomers gevraagd wordt actief deel te nemen. Humanitas wil hen met het in gebruik nemen van een deel van de school meer kansen bieden om ook zelf te werken aan hun ontwikkeling. Humanitas wil dit graag faciliteren door ruimte en ook de ondersteuning van vrijwilligers te bieden. Humanitas hoopt dat ook inwoners van Midden-Groningen dit signaal oppakken en als vrijwilliger actief mee gaan werken. 

Het open huis in het kantoor aan de Troelstralaan 7 is van 10.00 tot 16.00 uur open en iedereen kan vrij binnenlopen. Men kan rondkijken, maar ook gesprekken voeren en vragen stellen over het vrijwilligerswerk van Humanitas. Er zijn bestuursleden en vrijwilligers aanwezig die uitleg zullen geven. Om het geheel gezellig te maken wordt koffie en thee en een drankje geschonken en er zullen hapjes zijn. Een aantal nieuwkomers is gevraagd om hapjes uit hun land van herkomst te maken en deze te serveren. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten en ook zal een groep nieuwkomers wat laten zien uit hun land van herkomst. Humanitas wil de nieuwkomers betrekken bij het open huis omdat een deel van de school voor activiteiten voor hen zal zijn.

Humanitas hoopt dat vele inwoners gebruik maken om te kijken wat de vrijwilligers doen. Natuurlijk hoopt de organisatie ook op de aanmelding van nieuwe vrijwilligers. Verder worden vertegenwoordigers van andere organisaties en leden van de gemeenteraad uitgenodigd om te kunnen laten zien wat voor organisatie Humanitas is en ook wat de vrijwilligers zowel voor de gemeenschap van Midden-Groningen als voor de nieuwe burgers doen.