Afbeelding

Historische scheepswerf Wolthuis houdt open dag

Algemeen

SAPPEMEER - De Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer houdt zaterdag 15 april een open dag ter gelegenheid van de seizoensopening 2023. 

Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er voor jong en oud allerlei activiteiten. De vrijwilligers van de werf demonstreren de oude scheepsbouwmachines en de smid vertoont zijn smeedkunsten. Bezoekers mogen proberen gloeiende klinken plat te slaan, zoals dat in vroegere tijden in de scheepsbouw gebeurde. 

Leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hebben een revolutionaire elektrisch aangedreven boot gebouwd, die ze deze dag vol trots aan het publiek willen tonen. In de haven ligt de stoomraderboot ‘De Jonge Wachter’ van Museum De Wachter in Zuidlaren, waarmee rondvaarten over het Winschoterdiep kunnen worden gemaakt. Voor jeugdige bezoekers zijn er waterfietsen in het Borgercompagniesterdiep beschikbaar, waarop ze hun energie gemakkelijk kwijt kunnen. Vanaf 14.00 uur zijn er optredens van het huiskoor van de werf, Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts. 

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. In het Bezoekerscentrum worden op veler verzoek de befaamde Wolthuis-gehaktballen geserveerd. Maar ook wat minder hongerige bezoekers kunnen daar met een kopje koffie of thee even bijkomen van de vermoeienissen. Om het helemaal compleet te maken staat op het werfterrein een nostalgische ijscokar met staafijs en wafeltjes.