Afbeelding

Schipperscafé op Historische Werf Wolthuis

Algemeen

SAPPEMEER – Op de Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer wordt op vrijdag 31 maart weer een Schipperscafé georganiseerd.

Schrijver en oud-directeur van woonzorgcentrum Voor Anker in Hoogezand, Goff Miedema komt vertellen over een actie in de Tweede Wereldoorlog waardoor in 1940 meer dan 300.000 Britse militairen bij Duinkerken vast kwamen te zitten tussen de zee en het snel oprukkende Duitse leger. Zo ongeveer alles wat varen kon werd door de Britse premier Winston Churchill naar Duinkerken gestuurd om de militairen terug te brengen naar Engeland. Bij die gevorderde vloot waren ook negentien in Hoogezand gebouwde coasters die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan die succesvolle Operatie Dynamo. Miedema toont naast een boeiend verhaal ook beelden van de deelgenomen hebbende schepen.

Stichting Historische Scheepswerf Hoogezand-Sappemeer organiseert sinds juni 2022 elke laatste vrijdag van de maand een Schipperscafé in het Bezoekerscentrum van de Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer. Vanaf het begin is het ‘volle bak’ geweest met zo’n 40 à 50 bezoekers. De laagdrempelige toegang en de interessante diapresentaties met een maritiem karakter trekken een veelzijdig publiek. Het is een mooie stimulans voor de organisatie om op deze voet voort te gaan. 

Het Schipperscafé begint om 14.30 uur, de toegang is gratis.