Henk Slomp ontvangt een grote bos tulpen en badhanddoek met logo van wethouders Annemiek Hoesen als waardering van het gemeentebestuur.
Henk Slomp ontvangt een grote bos tulpen en badhanddoek met logo van wethouders Annemiek Hoesen als waardering van het gemeentebestuur.

Zwemmer Henk Slomp (67) gehuldigd door gemeente

Algemeen


HOOGEZAND – Zwemmer Henk Slomp uit Zuidbroek is donderdag in het gemeentehuis in Hoogezand gehuldigd voor zijn zwemprestaties. Bloemen en een badhanddoek met logo zijn hem overhandigd door sportwethouder Annemiek Hoesen.

Henk Slomp uit Zuidbroek sleepte op 16 en 17 februari meerdere medailles in de wacht tijdens het Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in het zwembad van Heerenveen. Slomp blinkt uit op de meeste onderdelen op zowel de korte baan als ook de langere afstanden. Dat ook ouderen lang meekunnen in de zwemsport is weer bewezen. 

Slomp werd Nederlands kortebaan kampioen, won ook drie keer zilver en één keer brons. Die uiteindelijke kampioensrace leek aanvankelijk niet zo goed te gaan. Slomp: ,,De andere zeven gingen als een speer van start. Ik keek al direct tegen voeten voor mij aan, maar gaandeweg haalde ik steeds meer in en werd ik eerste. Ze waren allemaal te snel van start gegaan en dat moesten ze later bekopen.’’ Tijdens zwemwedstrijden in Luxemburg in 2021behaalde hij eerder al goud op twee afstanden. 

Slomp is lid van zwemclub De Inktvis. Hij was eerder lid van De Pinguïn in Zuidbroek, maar toen die vereniging ophield te bestaan, stapte hij over naar De Inktvis. Van De Pinguïn heeft hij nog drie teams van oud-leden samengesteld voor wedstrijden in april. ,,Het is een sport voor jong en oud en dat kan ook nog op hoge leeftijd. Vorig jaar deden ook nog honderdplussers mee’’, aldus Slomp. Eind vorig jaar deed hij ook voor het eerst eens mee aan onderwaterschaken, maar zwemmen gaat hem duidelijk beter af. In augustus hoopt hij naar Japan te gaan voor deelname aan het WK.