Karttalent Merwin Steen met de handdoek en bloemen van wethouder Annemiek Hoesen.
Karttalent Merwin Steen met de handdoek en bloemen van wethouder Annemiek Hoesen.

Karter Merwin Steen (11) gehuldigd door gemeente

Algemeen

HOOGEZAND – Midden-Groningen is een goede kweekvijver voor jong sporttalenten, zo vindt het college van burgemeester en wethouders. Met regelmaat worden dan ook jonge sporters gehuldigd. 

Zo ook deze week: karttalent Merwin Steen (11) uit Kropswolde werd Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie en werd door sportwethouder Annemiek Hoesen in de bloemen gezet. Dat gebeurde in het gemeentehuis, waar een groot deel van de familie, inclusief grootouders, getuige was van de gemeentelijke waardering. 

Al op jonge leeftijd begon Merwin met karten. Op 3-jarige leeftijd zat hij al in een babykart, waarbij hij een goed voorbeeld had aan zijn broer Merijn, die op jonge leeftijd ook wedstrijden om het Nederlands kampioenschap reed. De hele familie is erg betrokken. Zo is Merwin ieder weekend met zijn vader te vinden op een van de kartbanen in Nederland of België. Opa Abel uit Hoogezand is vaste monteur: hij maakt de karts doordeweeks weer tiptop in orde en is ook in het weekend vaak op de baan te vinden. ,,Opa doet wat ik zeg en als het dan niet goed is, moet hij verder sleutelen’’, vertelt Merwin. Ook oma Margien is vaak van de partij en zorgt voor voldoende eten en drinken.

Afgelopen jaar wist Merwin in wedstrijden in Nederland, Duitsland en België genoeg punten te verzamelen om zijn kampioenschap veilig te stellen. Komend jaar bereidt hij zich voor op het rijden in een grotere kart bij de junioren en zal dan het gevecht aangaan met jongens in de leeftijd tot 16 jaar. ,,We hebben ontzettend veel jong talent in Midden-Groningen in veel verschillende sporten’’, aldus wethouder Hoesen. Namens het gemeentebestuur bood ze de kampioen een enorm bos bloemen en een badhanddoek met het gemeentelogo en het logo van de kartsport erop aan.