Merwin Steen viert na de laatste race in Spa-Francorchamps zijn nationale titel. (eigen foto)
Merwin Steen viert na de laatste race in Spa-Francorchamps zijn nationale titel. (eigen foto)

Karter Merwin Steen pakt Nederlandse titel

Algemeen

SPA-FRANCORCHAMPS (B) - De 11-jarige Merwin Steen uit Kropswolde is afgelopen weekend Nederlands kampioen karten geworden in de categorie 60cc Parilla. 

Het jonge racetalent was op het kartcircuit van Spa Francorchamps weliswaar wat minder gelukkig met een stevige crash in de bandenstapel in één van de races, maar wist in de andere races genoeg punten binnen te halen om zijn kampioenschap veilig te stellen. De door NXT GP georganiseerde wedstrijden werden verreden in Nederland, Duitsland en België. Merwin rijdt al sinds hij 3,5 jaar oud is en had een goed voorbeeld aan zijn broer Merijn, die op jongere leeftijd ook wedstrijden om het Nederlands kampioenschap reed. 

Merwin is ieder weekend met zijn vader te vinden op een van de kartbanen in Nederland of België. Zijn thuisbaan is Pottendijk in Emmen. Genk (de baan waar Max Verstappen vroeger het meest te vinden was) en Mariembourg in België zijn de favoriete banen van Merwin, omdat ze lekker snel zijn. Opa Abel uit Hoogezand is vaste monteur: hij maakt de karts doordeweeks weer tiptop in orde en is ook in het weekend vaak op de baan te vinden. Ook oma Margien is vaak van de partij voor het natje en een droogje. 

Merwin zal zich komend jaar gaan voorbereiden op het rijden in een grotere kart bij de junioren en zal dan het gevecht aangaan met jongens in de leeftijd tot 16 jaar. Voordat het seizoen 2023 van start gaat zal Merwin alweer flink wat kilometers maken, want alleen sneeuw en ijzel weerhouden hem ervan te gaan trainen.