Gallyon Mulder met de bloemen naast wethouder Hoesen.
Gallyon Mulder met de bloemen naast wethouder Hoesen.

Gallyon Mulder gehuldigd door gemeente Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND – De 14-jarige Gallyon Mulder is maandagmiddag in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand door de gemeente Midden-Groningen gehuldigd voor haar bijzondere zwemprestaties.

Ze is vorig jaar Nederlands Kampioen parazwemmen bij de junioren geworden, waar door sportwethouder Annemiek Hoesen uitvoerig bij is stil gestaan. Ze zwemt bij zwemvereniging THOR in Veendam, waar ze vier keer per week traint. Ook heeft Gallyon bijna elk weekend wedstrijden. Haar doel is uiteindelijk om de Paralympische Spelen te bereiken. 

Tijdens het Nederlands kampioenschap in Den Haag liet ze vorig jaar op het onderdeel parazwemmen iedereen achter zich op de 50 meter rugslag en op de 100 meter schoolslag behaalde ze een tweede plaats. Ook was ze vorig jaar actief op de Special Olympics in Nijverdal, waar ze een eerste plaats behaalde op de estafette en tweede werd op de 25 meter rugcrawl en eveneens bij de 25 meter borstcrawl. Ook voor haar bloemen van de gemeente, en omdat ze eerder al een badhanddoek had gekregen, nu een kop en schotel met gemeentelogo en het logo van de zwemsport.