Wethouder Annemiek Hoesen met judokampioene Cloë Snip.
Wethouder Annemiek Hoesen met judokampioene Cloë Snip.

Judokampioene Chloë Snip uit Sappemeer gehuldigd

Algemeen

HOOGEZAND – Nog geen 15 jaar en dan al Nederlands kampioen judo. Chloë Snip uit Sappemeer is daar maandagmiddag in het gemeentehuis van Midden-Groningen voor gehuldigd door sportwethouder Annemiek Hoesen.

Hoesen memoreerde dat de14-jarige Chloë juist in 2022 heel veel wedstrijden had gewonnen. ,,Gigantisch, wat goed’’, aldus de wethouder. De prestaties mogen er dan ook zijn: naast het individuele Nederlands kampioenschap behaalde ze ook brons met het judo-damesteam onder de 15 en ook internationaal deed ze van zich spreken. Zo werd ze eerste bij een internationaal toernooi in België en eerste bij de Kopenhagen Open in Denemarken. Dat deed ze eveneens bij het Open Judokampioenschap in Enschede én ze won bij het districtskampioenschap onder 15 jaar. 

Chloë traint bij Judoclub 53 Noord in Veendam. Ze kwam bij toeval terecht in de judosport: ,,Ik ging eens met een vriendin mee en ik vond het leuk’’, vertelt ze. Chloë is vast van plan om, ook in een hogere leeftijdscategorie, ‘nog betere resultaten te behalen’. Van de gemeente Midden-Groningen kreeg ze een grote bos bloemen en een badhanddoek met het logo van de judosport aangeboden.