Hopen met dikke boomstammen. Doordat ze in kleine delen zijn gezaagd, leek het meer dan het eigenlijk waren.
Hopen met dikke boomstammen. Doordat ze in kleine delen zijn gezaagd, leek het meer dan het eigenlijk waren.

Flinke bomenkap aan Dreeslaan in Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND – Aan de Dreeslaan in Hoogezand zijn de afgelopen dagen, aan de rand van de vijfde fase van de wijkherstructurering Gorecht-West, flink wat bomen gekapt. 

Vooral veel opvallende bomen, essen van enkele tientallen meters hoog en voor de laan beeldbepalend, zijn gekapt. Doordat de hoge, dikke bomen in kleine delen zijn gezaagd, lijken het er echter meer dan het zijn. Er zijn zeven bomen gekapt, maar volgens omwonenden zou het gaan ‘om een hele rij’. De bomen zijn gekapt door Avitec Infra & Milieu in opdracht van de gemeente Midden-Groningen. Het gaat aan de Dreeslaan om zeven bomen die zijn gekapt. 

Elders in het te herstructureren gebied zijn nog meer bomen omver gehaald ten gunste van de wijkontsluiting. Het gaat in totaal om 77 bomen aan de Groen van Prinstererstraat, Dreeslaan en het Fruinpad, zodat er ruimte komt voor de toeritten naar de parkeerpockets, de parkeerpockets zelf en de rondweg erom heen van fase 5 van Gorecht-West. Even werd gevreesd dat ook de bomen met nesten van een roekenkolonie zouden worden gekapt, maar dat blijkt niet het geval. Bomen met roekennesten mogen niet zonder toestemming gekapt worden. De uitvoerder heeft de gemeente verzekerd dat dat ook niet is gebeurd. Vrijdag is begonnen met het opruimen van de stammen en takkenkruinen.