Richard Kort van DIG050 en Manon de Velde van de bibliotheek/IDO staan deze week klaar voor alle computervragen.
Richard Kort van DIG050 en Manon de Velde van de bibliotheek/IDO staan deze week klaar voor alle computervragen.

Computervraagdagen in Bibliotheek Hoogezand

Algemeen

HOOGEZAND – Mensen die meer willen weten over het gebruik van computer, laptop of IPhone kunnen deze week terecht in de bibliotheek van Hoogezand. 

Daar werken DIG050 en SeniorWeb samen tijdens de Computervraagdagen. Maandagmorgen was de start. De hele week kunnen belangstellenden terecht met hun vragen over de computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Ook worden mensen geholpen via het Informatiepunt Digitale Overheid met het vinden van informatie van de online overheid, zoals bijvoorbeeld voor het gebruik van DigiD of het aanvragen van toeslagen. Door de samenwerking tussen de bibliotheek en DIG050 kunnen ook mensen worden geholpen met hardware problemen. 

Ervaren mensen van DIG050 kunnen kapotte apparaten repareren, maar ook uitvoerig uitleg geven over het internet, mailen en opslaan dan wel digitaal verzenden van foto’s vanaf en naar de verschillende apparaten. Ook is er voor bezoekers de mogelijkheid zich in te schrijven voor een computercursus of een gratis lidmaatschap bij SeniorWeb. Alle activiteiten zijn gratis, iedereen is welkom en men hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

De Computervraagdagen vinden dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek. Online is er ook meer informatie te vinden via de agenda van Bibliotheek Hoogezand of de website van SeniorWeb.