Wethouder Offereins: ,,Dit initiatief is niet zo goed gelukt.''
Wethouder Offereins: ,,Dit initiatief is niet zo goed gelukt.''

Adviesraad Sociaal Domein in M-G stopt ermee

Algemeen

HOOGEZAND - De Adviesraad Sociaal Domein in de gemeente Midden-Groningen voldoet niet aan de verwachtingen en daarom is de raad per 1 maart opgeheven.

De Adviesraad Sociaal Domein - een samenvoeging van de oude adviesraden van de vorige drie gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde - geeft het college van burgemeester en wethouders advies over gemeentelijke regels, beleid en plannen binnen het sociaal domein. Dat sociaal domein is de verzamelnaam voor alle organisaties, diensten en voorzieningen die mensen ondersteunen. Na een evaluatie over de afgelopen vier jaar is besloten dat die adviesraad niet goed tot haar recht komt in de huidige vorm. 

De leden van de adviesraad hebben daarom hun werkzaamheden neergelegd per 1 maart. ,,Dit initiatief over de adviesraden van de drie vorige gemeenten is niet zo goed gelukt, dus stoppen we ermee. De gemeente gaat nu op zoek naar een nieuwe manier en daarbij kijken we naar diverse opties die we met elkaar gaan verkennen. De komende tijd wordt onderzocht hoe inwoners op een andere manier mee kunnen denken over onderwerpen binnen het sociaal domein’’, aldus verantwoordelijk wethouder Evert Offereins. Als daar meer zicht op is zal de gemeenteraad in een raadsbrief nader worden geïnformeerd.