Afbeelding

Subsidie Chiyo Thai om jeugd weerbaarder te maken

Algemeen

HOOGEZAND - Stichting Chiyo Thai in Hoogezand krijgt van de gemeente Midden-Groningen een subsidie van 45.000 euro voor de komende drie jaar.

Dat heeft het college van B & W bekend gemaakt. De stichting, die kickbokslessen geeft, krijgt de subsidie vooral om jongeren meer zelfbewust te maken. Stiching Chiyo Thai is volgens het gemeentebestuur meer dan een sportclub. Ze zijn verbonden aan de wijk en zijn er voor jongeren, mannen en vrouwen die een steuntje in de rug nodig hebben. Zij zouden met behulp van Chiyo Thai beter in hun vel komen te zitten, waarbij de kernwaarden van discipline en respect helpen om stevig in de schoenen te staan en voor zichzelf op te komen. 

Verantwoordelijk wethouder Evert Offereins: ,,De mensen van Chiyo Thai willen de jeugd helpen weerbaarder te worden tegen slechte invloeden. De subsidie die we nu geven is om als vereniging te kunnen groeien en actief te zijn voor de jeugd.’’ Volgens de wethouder worden de jongeren die deelnemen echt weerbaarder. Op de vraag of ze na de kickbokslessen bij conflicten nu beter van zich af gaan slaan, is het antwoord ontkennend. ,,Het is niet de bedoeling gelijk de bokshouding aan te nemen, maar vooral weerbaarder te worden op het mentale vlak en daarbij een betere zelfbeheersing te ontwikkelen. 

De gemeente Midden-Groningen geeft de stichting 15.000 euro per jaar. Dat kan onder andere worden gebruikt voor een eigen ruimte, die nu nog beperkt is.