De aanwezigen in het Woldwijckcentrum krijgen uitleg over het jongerenwerk.
De aanwezigen in het Woldwijckcentrum krijgen uitleg over het jongerenwerk.

Midden-Groningen wil jongerenwerk versterken

Algemeen

HOOGEZAND – Om inwoners van Midden-Groningen bij te praten over de Hart voor Midden-Groningen-projecten organiseert de gemeente momenteel enkele stamppotbijeenkomsten.

Op die bijeenkomsten kunnen inwoners niet alleen de programmaonderdelen bekijken en worden bijgepraat, maar ze kunnen ook genieten van een echt stamppotbuffet. De eerste bijeenkomst was dinsdag in het Woldwijckcentrum aan de Pleiaden in Hoogezand. De ongeveer 25 bezoekers, waaronder ook wethouder Annemiek Hoesen, konden kennis nemen van de diverse programmaonderdelen, hoe die eruitzien en hoe men zelf daarin kan participeren. Hart voor Midden-Groningen is het lokaal programmaplan van Nationaal Programma Groningen (NPG).

In Woldwijck werd ook uitvoerig uitleg gegeven over het project Jongerenwerk+. Daarvoor waren coördinator jongerenwerk Jacob Dekkema en Patrick Folgerts, al vele jaren actief als jongerenwerker bij Kwartier Zorg en Welzijn, aanwezig. Het doel van Jongerenwerk+ is om kwetsbare jongeren op te laten groeien tot kansrijke en weerbare volwassenen. De gemeente Midden-Groningen doet dit door het huidige jongerenwerk, voor jongeren van 12 tot 27 jaar, te versterken. Ook in de wijk Woldwijck wordt aandacht besteed aan ‘jongerenwerk in de wijk’, en daarbij ook aan de jongere jeugd, waarbij aandacht is voor groep 7 van het basisonderwijs ,,Maar het is soms ook al nuttig om kinderen in groep 6 erbij te betrekken. Zowel de school, de jongeren, ouders en het Straatwerk worden daarbij betrokken. Samen leuke dingen doen en de wijk kan daar een rol in spelen, want er is onder jeugd veel verveling’’, aldus Dekkema.

De volgende bijeenkomsten zijn dinsdag 16 maart in MFC Houtstek in Slochteren van 17.30 tot 19.00 uur en donderdag 23 maart in De Heemtuin in Muntendam van 17.00 tot 18.30 uur. Men kan zich voor beide bijeenkomsten aanmelden tot twee dagen van tevoren via www.midden-groningen.nl/stamppot of 0598-373737. Aanmelden is wel verplicht.