De gemeentelijke keet op het schoolplein van het dr. Aletta Jacobs College.
De gemeentelijke keet op het schoolplein van het dr. Aletta Jacobs College.

Hart voor Midden-Groningen betrekt ook leerlingen Aletta

Algemeen

HOOGEZAND – Om ook leerlingen in het voortgezet onderwijs te betrekken bij de (gemeentelijke) plannen voor de nabije toekomst is Midden-Groningen naar de leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand gegaan met een keet.

Op Valentijnsdag stond de tot photobooth omgebouwde bouwkeet van het project Hart voor Midden-Groningen op het plein van het dr. Aletta Jacobs College. In de keet werden polaroidfoto’s van de leerlingen gemaakt in het thema van Valentijnsdag. Naast het maken van de foto’s werd dit moment gebruikt om de leerlingen te informeren over het lokale programmaplan Hart voor Midden-Groningen. 

Binnen dit plan zijn er verschillende projecten die voor jongeren van betekenis kunnen zijn. Voorbeelden daarvan zijn de herstructurering van Hoogezand-Noord, waarin jongeren kunnen meedenken over de wijkvernieuwing van het Noorderpark, of het project ‘Jongeren pitchen cultuur’ in samenwerking met het Kielzog, waarbij de pitchwinnaars geld krijgen om hun cultuurplan tot uitvoering te brengen. Ook waren er jongerenwerkers van het project Jongerenwerk+ aanwezig; zij helpen kwetsbare jongeren om hun opvoedklimaat te versterken.

Meer over het project Hart voor Midden-Groningen is te vinden op www.nationaalprogrammagroningen.nl/lokaal-programma/midden-groningen.