De fractieleden van de PvdA Midden-Groningen waren onder de indruk van het goede werk dat wordt verricht bij de Computerbank. (eigen foto)
De fractieleden van de PvdA Midden-Groningen waren onder de indruk van het goede werk dat wordt verricht bij de Computerbank. (eigen foto)

PvdA Midden-Groningen bezoekt Computerbank

Algemeen

HOOGEZAND - De fractie van de Partij van de Arbeid in de gemeente Midden-Groningen heeft in de eerste week van januari verschillende werkbezoeken gebracht aan maatschappelijke instellingen. 

Zo is ook Stichting DIG050, ook bekend als de Computerbank, bezocht, een kleinschalige dagbesteding in Midden-Groningen. Doordat DIG050 een Algemene Voorziening is, kan iedereen die woonachtig is in de gemeente zonder indicatie gebruik maken van de activiteiten van DIG050.

De dagbesteding van DIG050 is ooit begonnen als computerproject, waarbij oude computers opgeknapt werden en beschikbaar gesteld aan mensen die zelf geen computer konden kopen. Dat was vele jaren geleden. DIG050 is inmiddels flink gegroeid en naast de computers zijn er ook andere activiteiten: er wordt gekookt, geknutseld en geschilderd, maar even aanschuiven voor een kopje koffie is ook mogelijk. De mensen van DIG050 helpen bezoekers waar ze kunnen, soms met hulp bij een digitale aanvraag en soms door alleen maar even te luisteren.

DIG050 levert bovendien computers en laptops voor het Meedoenfonds en ook werken ze samen met scholen. Deze computers worden door de mensen van de dagbesteding klaar gemaakt en ze zorgen dat de juiste programma’s er op staan. Jaarlijks zorgt DIG050 in Groningen en Midden-Groningen dat vele honderden kinderen een goed werkende laptop hebben voor hun school. De fractie van de PvdA is onder de indruk van het goede werk van de Computerbank en de vele activiteiten die daar samen met vrijwilligers en mensen van de dagbesteding plaatsvinden.