Afbeelding

Subsidiefondsen M-G in trek voor activiteiten

Algemeen

HOOGEZAND – Het gemeentelijk Leefbaarheidsfonds en Cofinancieringsfonds Ontmoeten is zo succesvol dat de gemeente Midden-Groningen de subsidieregeling ook komend jaar voortzet.

Wethouder Annemiek Hoesen: ,,Het is heel succesvol en er wordt veel gebruik van gemaakt. Veel mensen weten ons te vinden’’. Inwoners die een activiteit organiseren die de leefbaarheid in de gemeente vergroot, kunnen daarvoor mogelijk gebruikmaken van twee subsidieregelingen. Het ‘Leefbaarheidsfonds’ is bedoeld voor kleinere activiteiten. De maximale subsidie is 2.000 euro, afhankelijk van de grootte van de activiteit. 

Het tweede, het ‘Cofinancieringsfonds Ontmoeten’, is bedoeld voor grotere (culturele) activiteiten. Het cofinancieringsfonds is ook bedoeld voor bepaalde accommodaties zoals gebouwen. Het gaat dan om het bouwen, opknappen of in stand houden van zo’n accommodatie. De subsidie uit het cofinancieringsfonds is minimaal 2.000 euro en maximaal 50.000. Op de website van de gemeente komt binnenkort meer informatie over deze twee subsidieregelingen.