Afbeelding

M-G wil meedoen aan nieuwe LEADER-regeling

Algemeen

HOOGEZAND - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Groningen wil graag met het hele grondgebied meedoen aan de nieuwe LEADER+-regeling, wat uiteindelijk gaat leiden tot meer subsidie.

Iedere euro die de gemeente in die regeling investeert leidt tot ruim 3 euro aan subsidie en ruim 20 euro aan investering in projecten. Dat komt omdat ook de Europese Unie en de provincie Groningen ook meedoen. De subsidie aanvragende partij krijgt maximaal 40 procent subsidie voor haar project. De nieuwe regeling duurt vijf jaar van 2023 tot en met 2027. De subsidie is voor initiatieven van inwoners, ondernemers en organisaties. Het gaat vooral om drie soorten initiatieven; Economie & toerisme, sociale cohesie & gezondheid (sport) en tenslotte steun aan projecten om doelen te halen voor klimaat, milieu, biodiversiteit en landschap. 

B & W hebben besloten in principe mee te doen. Dat kost meer geld dan daarvoor is begroot en daarom wordt de jaarlijkse extra investering van 240.000 euro verwerkt in de eerstvolgende begrotingswijziging en aan de gemeenteraad voorgelegd.