Desiree kreeg 17.500 euro om haar idee verder uit te werken.
Desiree kreeg 17.500 euro om haar idee verder uit te werken.

Moshpit: jongeren krijgen 30.000 euro voor ideëen

Algemeen

HOOGEZAND - Tijdens de derde editie van de Moshpit, waarin jongeren pitchen voor cultuurprojecten, hebben Desiree, Seri en Anne een flink geldbedrag gewonnen om hun project te realiseren.

Het Kielzog organiseert Moshpit, waarin jongeren pitchen voor cultuurprojecten als onderdeel van Hart voor Midden-Groningen, het lokale programmaplan van Nationaal Programma Groningen. Tijdens de Moshpit kunnen jongeren tussen de 12 en 27 jaar hun cultureel idee of plan pitchen voor een jury van deskundigen. Voorafgaand krijgen zij coaching vanuit het Kielzog om hun plan concreet te maken en klaar te stomen voor de daadwerkelijke pitch. Na het winnen van de Moshpit krijgen de winnaars professionele ondersteuning op maat. 

Desiree (24) heeft zeven jaar geleden voor het laatst een Spring-voorstelling gemaakt in samenwerking met het Noord Nederlands Toneel. Samen met de vriendengroep die daaruit is ontstaan willen ze dit nu zelf voortzetten. De voorstelling zal gebaseerd zijn op haar eigen leven, een verhaal waar jongeren zich mee kunnen identificeren. Zij heeft 17.500 euro gekregen om dit project te starten. Seri (18) en Anne (13) staan graag op het podium als actrice. Sommige jongeren hebben de droom om in een echte film te spelen of om die te maken, maar zien het geen werkelijkheid worden. Seri en Anne brengen hier nu met hun filmproject verandering in. Ze hebben 12.500 euro gewonnen om het project te realiseren. 

De vierde editie van de Moshpit vindt in het voorjaar plaats en jongeren kunnen nog deelnemen. Meedoen kan als individu, maar ook als groep. De ideeën of plannen worden samen met de coach uitgewerkt tot een goede pitch. Meer informatie is verkrijgbaar bij cultuurcoach Elvira Bolhuis via e.bolhuis@kielzog.nl of te vinden op www.kielzog.nl/moshpit, Facebook: Studiostroom of YouTube: Kielzog.