Blijheid na afloop van de voorstelling met Elvira Bolhuis en Romano Liu.
Blijheid na afloop van de voorstelling met Elvira Bolhuis en Romano Liu.

Romano Liu, winnaar Moshpit in Kielzog met eigen evenement

Algemeen

HOOGEZAND – In Hoogezand vond woensdag het project Left or Write plaats, georganiseerd door Moshpit-winnaar Romano Liu. 

Moshpit is een project vanuit het Kielzog en het lokale programmaplan Hart voor Midden-Groningen, waarin jongeren de kans krijgen hun culturele idee uit te voeren. Een jury van professionals kiest een idee uit en coacht én financiert het idee van de winnaar van Moshpit. Tijdens Left or Write volgden jongeren uit Midden-Groningen workshops om hun interesse in schrijven te verbreden of verdiepen. Zij hebben prachtige teksten geschreven en die woensdag in het Kielzog voorgedragen. Het thema van deze avond was ‘oud worden en jong blijven.’ 

Schrijfster Marjolein Hof las tijdens de avond voor uit De regels van 3, het boek voor Nederland Leest Junior over ouder worden. Rapper Brunzyn verzorgde het muzikale gedeelte. Romano Liu begon met schrijven toen hij in VWO 4/5 zat. ,,Ik vond het leuk en begon het steeds meer te doen. Schrijven is voor mij een uitlaatklep. Het zou mooi zijn als ik jongeren kan laten zien wat schrijven voor moois kan doen’’, zegt hij. 

Cultuurcoach Elvira Bolhuis begeleidt de jongeren. ,,Het mooiste om te zien vind ik het enthousiasme van Romano vlak voordat hij met zijn show begon. Hij zei: ‘Wie kan dit nou zeggen? 21 jaar en je eigen show in het Kielzog’. Dat raakt mij, want dat is precies het doel van de Moshpit. Je hoeft geen bakken vol ervaring te hebben. Het hoeft niet perfect te zijn of te gaan. Het gaat erom dat jongeren gemotiveerd zijn, hun eigen talenten willen ontdekken en ervaren hoe het is om een eigen evenement neer te zetten’’, aldus Bolhuis. 

Wie ook een idee of plan heeft kan zich aanmelden voor de derde editie van de Moshpit via e.bolhuis@kielzog.nl.