De leden van Omloop90 tijdens de nieuwjaarsvisite, met derde van links (staand) wethouder Annemiek Hoesen.
De leden van Omloop90 tijdens de nieuwjaarsvisite, met derde van links (staand) wethouder Annemiek Hoesen.

Omloop90 zoekt nieuwe leden, ook tijdens nieuwjaarsreceptie

Algemeen

HOOGEZAND – Wethouder Annemiek Hoesen van Midden-Groningen heeft donderdagmiddag in De Kern in Hoogezand een bezoek gebracht aan de nieuwjaarsreceptie van de vereniging van (ex)hartpatiënten, Omloop90.

Behalve haar beste wensen was het ook bieden van enige steun aan de vereniging in diens zoektocht naar nieuwe leden. Omloop90 bestaat al meer dan 30 jaar en is specialist op het gebied van sporten voor hartpatiënten. Omloop90 is in 1990 opgericht door enthousiaste betrokkenen die vonden dat er op het gebied van aangepast sporten voor hartpatiënten verbetering mogelijk was. In de beginjaren was de club alleen toegankelijk voor mensen met een hartprobleem, maar tegenwoordig is iedereen die chronische lichamelijke klachten heeft welkom. Zo zijn er leden met andere chronische aandoeningen zoals hersenproblemen en COPD. 

Verantwoord sporten met juiste begeleiding
Omloop90 heeft op dit moment 18 actieve leden die sporten onder de paraplu van DFS-HS. Elke week wordt er gesport, waarbij altijd twee gecertificeerde EHBO’ers aanwezig zijn. Dat geeft veel rust en vertrouwen tijdens het sporten. Ook is er een sportleidster aanwezig om de leden verantwoord te laten sporten, waarbij iedereen positief bezig is met ‘wat nog wel kan in plaats van wat niet meer kan’. Sinds de coronaperiode kampt de verenging met een teruglopend aantal leden en worden inwoners met chronische lichamelijke klachten opgeroepen zich vooral aan te melden. Naast het sporten worden er ook volop sociale activiteiten georganiseerd, waarbij ook de partners welkom zijn. Bij de vereniging is bewegen belangrijk, maar speelt plezier ook een belangrijke rol. Wethouder Hoesen: ,,Sporten en bewegen is altijd belangrijk, maar als het vertrouwen in je lichaam even is verstoord kun je dat samen en onder goede begeleiding bij Omloop 90 doen.’’

Meer informatie en een mogelijkheid om aan te melden is te vinden op de website van Omloop 90: www.omloop90.com.