De werkgroep Oude Graven (3 vrijwilligers ontbreken) met de gewonnen cheque. (foto: Karin Daniëls)
De werkgroep Oude Graven (3 vrijwilligers ontbreken) met de gewonnen cheque. (foto: Karin Daniëls)

Stichting Archief Muntendam (SAM) wint Vrijwilligersprijs

Algemeen

MUNTENDAM - Stichting Archief Muntendam (SAM) is tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van de gemeente Midden-Groningen n MFC de Menterne in Muntendam gekozen tot winner van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs. 

Naast het feit dat SAM zoveel mogelijk materiaal zoals foto’s, films, documenten in haar archief voor het nageslacht wil bewaren, heeft de stichting haar vleugels inmiddels breder uitgeslagen. Er is een werkgroep in het leven geroepen die de historie van de Joodse schuilkelder onder de aandacht blijft brengen. Dit wordt onder meer gedaan door educatieve lessen aan groep 8 van de basisscholen aan te bieden, om daarna een bezoek aan de schuilkelder te brengen. 

Ook heeft SAM vorig jaar de werkgroep Oude Graven opgestart. Naast de vaste SAM-medewerkers bestaat deze werkgroep uit nog zeven vrijwilligers. Van begin april tot eind oktober is de werkgroep op maandagochtend te vinden op de oude begraafplaats achter de kerk. Belangstellenden kunnen voor informate of aanmelding contact opnemen via w.daniels15@ziggo.nl.