Wethouder Patricia Nieland-Kampen. (foto: gemeente Midden-Groningen/Pepijn van den Broeke).
Wethouder Patricia Nieland-Kampen. (foto: gemeente Midden-Groningen/Pepijn van den Broeke).

Groen licht verwacht voor visie vrijetijdseconomie Midden-Groningen

Algemeen

HOOGEZAND - B en W van Midden-Groningen vragen de gemeenteraad de visie vrijetijdseconomie ‘Ontdek en beleef Midden-Groningen’ vast te stellen en geld beschikbaar te maken om de plannen uit te kunnen voeren. 

De gemeente wil met die visie vrijetijdseconomie, recreatie en toerisme in de gemeente extra op de kaart zetten. Door een aantrekkelijke gemeente te zijn voor bezoekers, krijgen ondernemers meer inkomsten en komen er meer banen voor inwoners. En door die mogelijkheden te bieden, is er ook meer te doen voor de eigen inwoners. Daarbij is er een goede balans nodig tussen het economisch voordeel, wat past in de natuur en het landschap en de wensen van inwoners. 

Sterke punten
Wethouder Patricia Nieland: ,,Midden-Groningen heeft ontzettend veel te bieden: afwisselende landschappen, bijzondere natuur- en landbouwgebieden en veel meren, kanalen en sloten. Ook op cultureel gebied, met alle oude en bijzondere kerken, boerderijen en molens en evenementen. Deze visie helpt ons de natuur, het landschap en de dorpen en wijken aantrekkelijker en levendiger te maken. Met routes die aansluiten bij de typische kenmerken willen we de sterke punten van onze mooie gemeente extra onder de aandacht brengen. Dat doen we samen met alle betrokken partijen.’’ De visie is gemaakt in samenwerking met bedrijven, instellingen en andere organisaties. Er zijn meerdere bijeenkomsten voor ondernemers, organisaties, culturele instellingen, musea en dorps- en wijkorganisaties geweest.

De provincie Groningen, Het Groninger Landschap, Marketing Midden-Groningen en Routebureau Groningen zijn apart nog om een reactie op de visie gevraagd. De resultaten van alle gesprekken zijn meegenomen in de visie. Over de Visie Vrijetijdseconomie die door het college is goedgekeurd, is gisteravond door de raad gesproken en op donderdag 22 december wordt een besluit genomen, inclusief het daaraan verbonden uitvoeringsprogramma 2023-2026.