Het rosarium in het Gorechtpark, een prachtige omgeving voordat het door verwaarlozing helemaal verdween.
Het rosarium in het Gorechtpark, een prachtige omgeving voordat het door verwaarlozing helemaal verdween.

Veel inwoners denken mee over Omgevingsvisie M-G

Algemeen

HOOGEZAND – De inwoners van de gemeente Midden-Groningen hebben vol enthousiasme meegedacht over de invulling van de Omgevingsvisie. 

In totaal hebben 575 mensen tussen 12 september en 10 oktober online de digitale enquête ingevuld. Daarnaast zijn er op de verschillende meedenkbijeenkomsten nog veel aandachtspunten mee gegeven. Wethouder Erik Drenth is blij met deze opkomst en inbreng. ,,Het doel was om een breed gedragen Omgevingsvisie voor Midden-Groningen te maken waar inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere belangengroepen zich bij betrokken voelen. Met de inbreng van veel inwoners van deze gemeente kunnen we nu een gedegen Omgevingsvisie maken.’’ 

Naast de enquête heeft de gemeente in september ook zes bijeenkomsten gehouden in Scharmer, Froombosch, Sappemeer, Hoogezand, Zuidbroek en Siddeburen voor de dorps- en wijkorganisaties. Daarnaast komen er in november bijeenkomsten (expertsessies) met belangengroepen zoals maatschappelijke organisaties, Fraeylemaborg, Marketing Midden-Groningen, ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland. De uitkomsten daarvan zullen ook nog worden verwerkt in de Omgevingsvisie. Op dinsdag 22 november is er een terugkoppelbijeenkomst voor inwoners en raadsleden waar de uitkomsten worden gepresenteerd. Deelnemers aan de enquête en de bijeenkomsten horen daar wat er met hun inbreng is gedaan en kunnen hun feedback geven. 

In januari 2023 werkt de gemeente alles uit tot een ontwerp. Iedereen die dat wil kan hier vervolgens weer een reactie op geven. Daarna worden de reacties beoordeeld en de Omgevingsvisie eventueel aangepast. De gemeenteraad neemt na de zomer van 2023 een besluit over de definitieve Omgevingsvisie.