Wethouder Erik Drenth knipt samen met een leerling van elk van de drie scholen het lint door.
Wethouder Erik Drenth knipt samen met een leerling van elk van de drie scholen het lint door.

Kindcentrum Punt West Erasmusweg is geopend

Algemeen

HOOGEZAND - ,,Ik ben ontzettend trots. Dit nieuwe Kindcentrum is de eerste waarin drie scholen en de kinderopvang in zijn gehuisvest. En het is een prachtig gebouw geworden.’’ 

Dat zei onderwijswethouder Erik Drenth maandagmiddag bij de officiële opening van het nieuwe Kindcentrum aan de Erasmusweg in de wijk Spoorstraat-Kieldiep. Drenth maakte onder grote belangstelling van de kinderen, ouders en buurtgenoten ook de nieuwe naam van de school bekend: Kindcentrum Punt West. Het was ontzettend druk op het grote schoolplein van het kindcentrum. Wat ook opviel was dat het lijkt of de hele wereld op de nieuwe school vertegenwoordigd is: op de drie scholen zitten veel kinderen waarvan de ouders hun roots in andere landen hebben. 

De leerlingen mochten invullen wat ze wensten als zij zelf directeur van de school waren. Er werden enkele voorgelezen door de echte directeuren, zoals ‘Meer geld voor de leraren’ en ‘Veel geluk voor de school en de kinderen’. Wethouder Drenth feliciteerde de drie schoolbesturen met het nieuwe kindcentrum. Volgens hem is dit ‘het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente Midden-Groningen en alle schoolbesturen binnen de gemeente’. Na de officiële opening gingen ook de verkeerswerkzaamheden in de omgeving van start. Na de officiële opening was er gelegenheid voor geïnteresseerden om de school te bekijken.

In het kindcentrum hebben openbare basisschool De Achtbaan, christelijke school De Hoeksteen en de van oorsprong katholieke school St. Gerardus Marjella een plek gekregen, verdeeld over twee bouwlagen. Daarnaast heeft ook kinderopvang KaKa haar intrek genomen en verder kunnen activiteiten van BOSK, de bewonersorganisatie Spoorstraat Kieldiep en de buurtvereniging georganiseerd worden in het pand.