De laatste hand wordt gelegd aan opruim- en inrichtingswerk op het plein voor het Kindcentrum.
De laatste hand wordt gelegd aan opruim- en inrichtingswerk op het plein voor het Kindcentrum.

Kindcentrum Hoogezand-West wordt officieel geopend

Algemeen

HOOGEZAND – Het nieuwe Kindcentrum Hoogezand-West wordt op maandag 14 november geopend aan de Erasmusweg in Hoogezand. Drie basisscholen hebben er dan hun intrek genomen.

Het gebouw is op 14 oktober opgeleverd en nu is de verhuizing gestart. De Majellaschool, De Achtbaan en De Hoeksteen zijn vanaf maandag gevestigd in het nieuwe gebouw. De afgelopen weken is aannemer Hesco druk bezig geweest om alle opleverpunten af te werken en dat is nog in volle gang. De BAM is gestart met de straatwerkzaamheden van het schoolplein aan de achterkant van het gebouw. 

Het plein van de onderbouw en de kinderopvang is klaar, het groen en de speeltoestellen volgen later. Wijkcentrum Spokie aan de overkant van de Erasmusweg is inmiddels ook verhuisd en heeft de ruimtes in het nieuwe gebouw al ingericht. Deze week verhuizen de scholen. De komende dagen staat er nog veel te gebeuren in en rondom het nieuwe kindcentrum. Op maandag 14 november is de feestelijke opening door onderwijswethouder Erik Drenth, samen met de kinderen. Dan wordt ook de nieuwe naam bekendgemaakt. Diezelfde maandag start ook de sloop van de naastgelegen christelijke basisschool De Hoeksteen. Die vrijkomende ruimte zal grotendeels worden ingenomen door parkeerplaatsen. 

Het hele project maakt deel uit van het Scholenprogramma van de gemeente Midden-Groningen. Het programma bestond uit meer dan twintig projecten, die nu bijna zijn afgerond. De nieuwe schoolgebouwen en kindcentra zijn nu allemaal toekomst- en aardbevingsbestendig.