Verkeer op de Erasmusweg ter hoogte van het nieuwe kindcentrum. De situatie krijgt extra aandacht.
Verkeer op de Erasmusweg ter hoogte van het nieuwe kindcentrum. De situatie krijgt extra aandacht.

Aandacht voor verkeer bij kindcentrum Hoogezand-west

Algemeen

HOOGEZAND – Het gaat hard met de bouw van het nieuwe kindcentrum aan de Erasmusweg in Hoogezand. Ook de voorbereidingen voor het herinrichten van de omgeving lopen volop, met de nodige aandacht voor het verkeer. Omwonenden en de scholen hebben de nodige wensen.

Tijdens een goed bezochte inloopavond enkele maanden geleden, was een belangrijk onderwerp de nieuwe inrichting van de omgeving rondom het nieuwe kindcentrum. Hoe gaat de Erasmusweg eruit zien, waar komen de parkeerplaatsen en waar komt het groen? Daarover gaat de gemeente in gesprek met omwonenden en ook over de zorgen over onder andere de snelheid van het verkeer op de Erasmusweg.

De input van omwonenden tijdens de inloopavond is waar mogelijk verwerkt in het plan. Zo is er een zebrapad aan het plan toegevoegd en wordt gekeken naar snelheidsremmende maatregelen, zoals drempels en plateaus bij de kruisingen en oversteekplaatsen. Het wegprofiel is aangepast naar smallere rijbanen met een verhoogde middenstrook. Ook komt er een drempel aan de Beetslaan en het wordt definitief een éénrichtingsweg. Tegelijkertijd worden er parkeervakken gemaakt, wordt de riolering vervangen en nieuw groen geplaatst.

Vanuit de scholen en tijdens de inloopavond zijn er diverse vragen gesteld over de oversteeksituaties bij onder andere de Troelstralaan en de Burgemeester van Rooijenstraat Oost. Schoolgaande kinderen zullen een nieuwe en vooral veilige route naar de nieuwe school of tijdelijke school moeten vinden. Dat heeft de aandacht van de gemeente. Er worden plannen gemaakt om op korte termijn de oversteeksituaties te verbeteren. Deze werkzaamheden worden ook gekoppeld aan de wijkvernieuwing van Gorecht-West.