De eerste tieners uit Oekraïne schrijven zich in als lid van de Hoogezandse bibliotheek.
De eerste tieners uit Oekraïne schrijven zich in als lid van de Hoogezandse bibliotheek.

Bibliotheek Hoogezand zorgt voor afleiding voor jongeren uit Oekraïne

Algemeen

HOOGEZAND – De bibliotheek in Hoogezand organiseert activiteiten waardoor jonge kinderen en tieners die uit Oekraïne zijn gevlucht, afleiding krijgen.

De kinderen verblijven inmiddels samen met hun moeder een aantal maanden in voormalige basisschool Het Ruimteschip in Hoogezand. Met diverse activiteiten zorgt de bibliotheek voor ontspanning en mogelijkheden om hun talenten te ontwikkelen. 

Vorige week werd door Kwartier Zorg en Welzijn samen met de bibliotheek gestart met het project Make a Move, een zomerprogramma voor Oekraïense jongeren. Er wordt wekelijks een activiteit georganiseerd.

Vorige week werd al een rondje gedaan binnen het Huis van Cultuur en Bestuur, de bibliotheek en jongerencentrum Amovement. ,,Super leuk dat de jongeren meegenomen zijn in de samenleving van Hoogezand en de mogelijkheden voor zomeractiviteiten’’, zegt Natasha Christyakova, die de activiteiten voor de diverse instanties coördineert en begeleidt.

Het gaat om ongeveer vijftien Oekraïense jongeren in de leeftijd van 4 tot 17 jaar. Leuke dingen doen, maar ook meedoen met de jeugdactiviteiten die de bibliotheek al langer organiseert. Het gaat dan om workshops en activiteiten gericht op de ontwikkeling van de talenten van de jongeren. Binnenkort zal ook worden gekeken naar de behoeften en wensen van volwassenen.

Vorige week schreven zich al vier jongeren uit Oekraïne in voor een lidmaatschap van de bibliotheek, zodat ze ook boeken en spellen kunnen lenen en ze kregen allemaal een tasje met nuttige inhoud mee.