Wethouder Drenth knipt het door de leerlingen Cillien en Jurian vastgehouden lint door en opent daarmee De Lichtbron officieel.
Wethouder Drenth knipt het door de leerlingen Cillien en Jurian vastgehouden lint door en opent daarmee De Lichtbron officieel.

Basisschool De Lichtbron in Hoogezand feestelijk geopend

Algemeen

HOOGEZAND - ,,Dit is de tiende school die ik de afgelopen vier jaar als wethouder open. Dit is een heel bijzondere. De nieuwbouw van deze school heeft ontzettend lang geduurd. Er waren veel plannen, toen kwamen de aardbevingen en duurde het nog langer. Maar nu hebben we een mooie aardbevingsbestendige school.” Dat zei onderwijswethouder Erik Drenth woensdagmorgen bij de officiële opening van basisschool De Lichtbron aan de Keyserstraat in Hoogezand.

Ook directeur Ankie Luchtenburg is erg enthousiast over de nieuwe school. ,,De school is duurzaam en zuinig, echt van deze tijd. We zijn vijftig jaar geleden in Hoogezand als gereformeerde school begonnen en de eerste directeur van toen, meneer Hoogeveen, is ook vandaag aanwezig’’, aldus Luchtenberg. En ze vervolgt: ,,We geven hier met veel plezier les aan onze leerlingen. Het is zowel van buiten als binnen prachtig geworden. Ook zijn we erg blij met ons groene dak, de zonnepanelen en het feit dat we gasloos zijn. Onze leerlingen, maar ook de kinderen van de buurt, kunnen gebruik maken van het mooi ingerichte buitenterrein.”

Wethouder Drenth memoreerde dat dit uiteindelijk het resultaat is van een goede samenwerking tussen de gemeente Midden-Groningen en het betrokken schoolbestuur. ,,Een prachtige aardbevingsbestendige school, op een goede plek in de wijk, vlak bij een mooi park en een kinderboerderij. Ik wens de kinderen, ouders en personeel van De Lichtbron heel veel plezier en geluk in hun nieuwe gebouw.”

Na het zingen door de leerlingen van het schoollied opende Drenth samen met twee leerlingen de school officieel door het met een heggenschaar doorknippen van een voor de deur gespannen lint. ‘s Middags konden buurtbewoners een kijkje komen nemen in de nieuwe school.