Applaus van de kinderen en ouders voor het nieuwe schoolgebouw.
Applaus van de kinderen en ouders voor het nieuwe schoolgebouw.

Feestje, maar ook kritiek bij opening Kindcentrum Zuidbroek

Algemeen

ZUIDBROEK - Kindcentrum Zuidbroek is woensdag officieel geopend. Dat gebeurde na diverse toespraken door een aantal leerlingen dat dat rennend door een spandoek de nieuwe school binnenging. 

Er waren positieve geluiden bij die toespraken, maar er klonk ook kritiek door. Die begon al bij de openingstoespraak van onderwijswethouder Eric Drenth. ,,Het is niet op de beste manier gegaan. Er is veel gebeurd dat anders had gemoeten, maar uiteindelijk is het toch een mooie school geworden’’, aldus de wethouder. Kritiek kwam er ook van de drie directeuren van de in het centrum gevestigde scholen. ,,We hebben vier tot vijf jaar gewacht en hebben uiteindelijk moeten accepteren wat wel en niet goed ging’’, aldus Welmoet Ferguson van Poko Loko. In het kindcentrum zijn OBS De Tandem en CBS De Wegwijzer samen met de BSO Poko Loko gehuisvest. 

Directeuren Mary den Daas (De Wegwijzer), Sandra Lieben (De Tandem) en Welmoet Ferguson (Poko Loko) zijn uiteindelijk toch wel enthousiast over de nieuwe school. Zij vinden het prachtig dat zij nu op één locatie zowel kinderopvang als onderwijs mogen bieden voor alle kinderen uit Zuidbroek en omgeving. ,,Samen in één gebouw maakt de lijn nog korter. We merken nu al wat het oplevert om zomaar bij elkaar binnen te lopen. Wij hebben veel zin om in dit gebouw te gaan samenwerken, samen te leren en samen te zijn.’’ Wethouder Drenth: ,,Ik heb waardering voor het onderwijzend personeel, ouders en kinderen. Ondanks dat het een lastig en soms moeizaam proces was staat er nu een prachtig kindcentrum. Ik feliciteer de twee schoolbesturen met hun gezamenlijk gebouw.’’