De fractieleden van de PvdA op bezoek, met rechts Henk Flederus en Thea van der Veen en uiterst links Anneke Perdon.
De fractieleden van de PvdA op bezoek, met rechts Henk Flederus en Thea van der Veen en uiterst links Anneke Perdon.

Fractie PvdA M-G wil betere plek voor Speelgoedbank Amalia

Algemeen

HOOGEZAND - Er moet een betere plek komen voor Speelgoedbank Amalia in Hoogezand. Tot die conclusie kwam de raadsfractie van de PvdA Midden-Groningen na een bezoek.

De speelgoedbank zorgt dat er voor kinderen van minima binnen de gemeente toch een cadeau is bij verjaardagen, Sinterklaas en dergelijke. Tijdens het bezoek werd goed duidelijk welke problemen de speelgoedbank ondervindt. ,,Omdat de speelgoedbank zich op de eerste etage van De Badde bevindt is hij slecht bereikbaar, zeker voor moeders met een kinderwagen, rolstoelen en ouderen. Bovendien is er veel te weinig ruimte, waardoor aangeboden speelgoed zelfs geweigerd moet worden’’, aldus de fractie.

De speelgoedbank zou graag samen met Maxima, dat ook andere woonruimte moet zoeken, in één gebouw komen. Daar zijn wel plannen voor, ook samen met Humanitas, maar het is in overleg met de gemeente, ondanks de grote leegstand, (nog) niet gelukt om andere geschikte en betaalbare bedrijfsruimte te vinden. De PvdA is hier erg verbaasd over en overweegt om hier vragen over te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. ,,Zeker in een gemeente waar armoede veel voor komt zou de gemeente er alles aan gelegen moeten zijn om een dergelijke organisatie te behouden voor onze bewoners.’’

De Speelgoedbank heeft deze maand weer een Opa en Oma-actie waarbij grootouders voor hun kleinkind een cadeautje kunnen komen halen.
.