Humanitas-voorzitter Bert Kolk neemt het tv-scherm in ontvangst ven Rotary-secretaris Ruud Bank.
Humanitas-voorzitter Bert Kolk neemt het tv-scherm in ontvangst ven Rotary-secretaris Ruud Bank.

Gift Rotary hoogtepunt open huis Humanitas M-G

Algemeen

HOOGEZAND - Een verplaatsbaar Tv-scherm op wielen, aangeboden door Rotary Hoogezand-Sappemeer, was zaterdag het hoogtepunt voor het bestuur van Humanitas Midden-Groningen bij een goed bezocht Open Huis.

Humanitas hield het open huis in een deel van het schoolgebouw aan de Troelstralaan, waar ook het kantoor i gevestigd. Het nieuwe deel dat vrijkwam na het vertrek van basisschool De Lichtbron is onlangs in gebruik genomen en wordt gebruikt voor activeringsactiviteiten van asielzoekers, de nieuwkomers. Tijdens het open huis kregen het bestuur en de vrijwilligers een groot tv-scherm aangeboden door de Rotary. Omdat het verrijdbaar is is het overal in het kantoor inzetbaar. Het scherm gaat vooral gebruikt worden bij opdrachten voor nieuwkomers bij de zelfredzaam-route, een inburgeringsroute voor mensen uit andere landen die, omdat ze weinig vooropleiding hebben gehad, veel moeite hebben met inburgeren in Nederland en dus ook in Midden-Groningen. Maar ook andere groepen binnen Humanitas zullen er gebruik van maken. 

Het scherm werd aangeboden door de secretaris van de Rotary, Ruud Bank. Hij zei dat de Rotaryclub, mede door veel contacten met Humanitas een goede band heeft opgebouwd, waardoor zij goed op de hoogte zijn van wat de vrijwilligers doen. De leden van de Rotary hebben veel waardering voor de inzet van vrijwilligers voor nieuwkomers als vluchtelingencoach en als ondersteuner bij het helpen met de administratie. De eveneens aanwezige wethouder Evert Offereins onderstreepte dat Humanitas een organisatie is die veel goed werk doet. Hij gaf aan dat de gemeente blij is dat de vrijwilligers zich inzetten voor inwoners van Midden-Groningen, die ondersteuning nodig hebben. 

Het open huis werd goed bezocht. De bezoekers keken rond en lieten zich voorlichten over wat Humanitas doet. Enkelen meldden zich aan als nieuwe vrijwilliger.