Afbeelding

Feestje voor eerste oogst Zadenbieb

Algemeen

HOOGEZAND – In de bibliotheek in Hoogezand werd donderdag een klein feestje georganiseerd rond de Zadenbieb. Vanaf het voorjaar konden zaden worden ‘geleend’ en nu was het tijd om de zaden van de diverse planten te oogsten. 

Ook kon er weer wat worden ingeleverd voor het komende seizoen én er werden vragen beantwoord. De bibliotheek in Hoogezand is in april gestart met de zadenbieb. Mensen konden en kunnen gratis zaadjes van bloemen, planten of groente halen (lenen) en na de bloei of oogst wordt verwacht dat diezelfde mensen in het najaar ook weer wat nieuwe zaden komen terugbrengen. Het is een manier om met elkaar een collectie zaden op te bouwen en te gebruiken. Er is begonnen met een kleine collectie zaden die per soort zijn gerangschikt als bloemen, éénjarigen, vaste planten, kruiden, peulvruchten, vruchtgewassen en bol- en wortelgewassen. 

Donderdagmiddag is er een klein feestje gehouden met een hapje en een drankje. Ook was Alice van der Wal van het Voedselpark Slochteren aanwezig voor het beantwoorden van vragen hoe de zaden te oogsten en schoonmaken, zodat ze in het voorjaar weer gezaaid kunnen worden.