Afbeelding

Bridgeclub HS organiseert beginnerscursus

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Bridgeclub Hoogezand-Sappemeer organiseert weer een beginnerscursus. Na de zomervakantie gaan de de deelnemers aan de slag.

Bij bridge is winnen geen kwestie van geluk, maar van het betere denkwerk. Er wordt altijd gespeeld tegen spelers van ongeveer gelijke sterkte en dat maakt het spel eerlijk. In de regel wordt met een vaste partner gespeeld tegen andere paren. Wanneer iemand de basis van bridge onder de knie heeft, kan het ook met andere partners gespeeld worden. 

Bridge is een spel waarin de spelers zich moeten verdiepen in de wensen van de partner en de plannen van de tegenstanders. Bridge is daarom een uitstekende manier om intensief met mensen om te gaan, hetzij op een club, hetzij thuis. Het is bij uitstek een manier om de vrienden- en kennissenkring te onderhouden of uit te breiden. 

Het overgrote deel van de bridgers speelt vooral voor het plezier, maar iedereen wil wel graag winnen. Het is een fabel dat men alle gespeelde kaarten moet onthouden en dus is het spel gewoon heel ontspannend.  

Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven voor de bridgecursus voor beginners, die wordt gegeven in het Kropshuis in Kropswolde van 19.30 tot 22.00 uur.  De start is op maandagavond 26 september. De ervaren docenten Eva Anspach, Martha Bierling en Geert Bolhuis geven de lessen en zorgen voor veel persoonlijke aandacht bij het oefenen. De cursus beslaat twaalf lessen. Aansluitend is er van januari tot maart een vervolgcursus van opnieuw twaalf lessen. Daarna kunnen de deelnemers bridgen.

Voor opgave of meer informatie kan contact worden opgenomen met Eva Anspach, evaanspach@home.nl of (0598) 327 557). Opgave kan als individu of als paar.