‘De Wijk de Wereld’ komt weer naar het Kielzog.
‘De Wijk de Wereld’ komt weer naar het Kielzog.

‘De wijk, de wereld’ komt naar Sappemeer en zoekt mensenl

Algemeen

SAPPEMEER - ‘De wijk, de wereld’ komt naar Sappemeer en is op zoek naar bewoners die mee willen doen.

De verhalen van bijzondere Sappemeersters staan van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 oktober centraal in theater het Kielzog tijdens ‘De wijk, de wereld’. Ter voorbereiding op de voorstelling zijn de theatermakers op zoek naar bijzondere verhalen van dorpsbewoners. Heb je de liefde van je leven ontmoet in de roemruchte discotheek Avenue of heb je een bijzondere verzameling? Ben jij jong en woon je in Sappemeer? ‘De wijk, we wereld’ is op zoek naar deze verhalen.

Wie graag mee wil doen en woont in Sappemeer kan zich melden. Theatermaker Karin Noeken zoekt bewoners die vroeger op stap gingen in discotheek Avenue en daar mooie verhalen over hebben. ‘Spoken word’-artiest Hugo aka Wordbites is op zoek naar bewoners die graag willen (leren) schrijven en performen. Theatermaker Leonne de Jong zoekt jongeren die in Sappemeer wonen en mee willen doen met een scene in de voorstelling en choreograaf Gaja Rupnik Caruso zoekt bewoners van St Jozef die mee willen dansen in de voorstelling.

Verder is men op zoek naar mensen met een bijzondere verzameling voor een expositie in het Kielzog tijdens de voorstelling. Vorig jaar kwamen de theatermakers ook al naar het Kielzog en stond Foxhol centraal. Tijdens deze tweede editie draait het om Sappemeer. In de weken voorafgaand aan de herfstvakantie werken dorpsbewoners en theatermakers samen aan de theatervoorstelling die van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 oktober te zien is in het Kielzog. Opgeven bij cultuurcoach Henriëtte Hutteman via e-mail: h.hutteman@kielzog.nl.