De Highland 5 in de Koepelkerk. (foto Jan Boekholt)
De Highland 5 in de Koepelkerk. (foto Jan Boekholt)

3kerkenconcert in Sappemeer terug van weggeweest

Algemeen

SAPPEMEER - Na twee coronajaren is het de organisatie weer gelukt om een mooi programma samen te stellen voor het derde 3kerkenconcert in Sappemeer. Het 3kerkenconcert vindt plaats op zondag 1 mei vanaf 14.00 uur.

Een aantal jaren geleden hebben vertegenwoordigers van de Doopgezinde kerk, de St. Willibrorduskerk en de Koepelkerk in Sappemeer in onderling overleg besloten deze monumentale kerken met hun prachtige orgels wat meer onder de aandacht te brengen. Zo ontstond het idee voor het 3kerkenconcert. Het is een bijzondere concertvorm: het concert is namelijk op drie verschillende locaties, bij de drie kerken in Sappemeer. De bezoekers verplaatsen zich na elke voorstelling naar een volgende kerk. Halverwege krijgen ze in de St. Willibrorduskerk koffie of thee en later in de in de Koepelkerk een drankje.

Op het orgel in de Doopsgezinde kerk speelt organist Stef Tuinstra op het J.W. Lohmanorgel. Hij begeleidt zijn dochter Gerdine Tuinstra. Zij is sopraan. In de Willibrorduskerk aan de overkant speelt het Kielzogorkest. Hierna gaat het gezelschap naar de Koepelkerk. Hier speelt op het Van Oeckelenorgel uit 1866 organist Eeuwe Zijlstra samen met het blaasquintet De Highland 5.

De organisatie van het 3kerkenconcert verwacht dat er veel belangstelling zal zijn. Kaarten zijn inmiddels te reserveren via 3kerkenconcert@gmail.com en te koop bij Mannenmode Londeman in Sappemeer. Meer informatie is te vinden op de website www.3kerkenconcert.nl.