Voorzitter Andy Kasto biedt de beide hoofdsponsors het ingelijste nieuwe shirt aan.
Voorzitter Andy Kasto biedt de beide hoofdsponsors het ingelijste nieuwe shirt aan.

100-jarige VV Hoogezand koestert zijn sponsoren

Algemeen

HOOGEZAND - ,,Ze zijn voor de club heel belangrijk en we zijn dankbaar voor de steun van onze hoofdsponsors Hepro en Portenda.” Dat zei voorzitter Andy Kasto van voetbalvereniging Hoogezand maandagmorgen bij de start van de feestweek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de club.

Kasto bood de directeuren van beide sponsoren een ingelijst nieuw shirt van VV Hoogezand aan. Daarvoor had de voorzitter van de jubileumcommissie, Theun Wever, in de goed gevulde kantine van VV Hoogezand de jubileumweek geopend. ,,Het is een bijzondere dag voor de club, de geboortedag van onze club die in 1922 is opgericht. Achttien jongelui tussen de 18 en 20 jaar die de moed hadden om te zeggen: we richten een nieuwe club op. Dat gebeurde. En daarna hebben ze ook allerlei functies binnen de club vervuld’’, aldus Wever.

Wever vervolgde: ,,We hebben geen clublied, dus wat moeten we zingen? Taalkundig is de vereniging een hij, dus zouden we kunnen zingen: lang zal hij leven. Toen mijn grootmoeder 103 jaar werd, zongen we ook lang zal ze leven. Ik dacht toen even: wat onnozel, waar zijn we mee bezig? Maar hier kunnen we het wel zingen, want onze club VV Hoogezand bestaat vandaag 100 jaar en gaat nog heel lang door.”

VV Hoogezand viert deze week het 100-jarig bestaan met tal van activiteiten, waaronder een bingo-avond op dinsdag, een voetbalclinic voor de jeugd op woensdag, een wedstrijd tussen oud-VV Hoogezand en oud-BV Veendam op vrijdag en een receptie, reünie en feestavond op zaterdag.