Feest op sportpark De Perkenslag in Westerbork: na een 0-0 gelijkspel bij VKW is Hoogezand kampioen.
Feest op sportpark De Perkenslag in Westerbork: na een 0-0 gelijkspel bij VKW is Hoogezand kampioen.

VV Hoogezand viert eeuwfeest met twee titels op zak

Algemeen

HOOGEZAND - In het jaar waarin de club het honderdjarig bestaan viert is zowel het eerste als het tweede elftal van VV Hoogezand kampioen geworden.

De hoofdmacht van VV Hoogezand ging zondag als koploper van de eerste klasse F op bezoek bij VKW uit Westerbork, de nummer twee. Het team van trainer Germain Beck had aan een gelijkspel genoeg om de titel te pakken en slaagde in deze opdracht: 0-0. Eerder op de dag was het tweede elftal van VV Hoogezand al kampioen geworden door op het eigen sportpark De Kalkwijck met 6-2 te winnen van Oldeholtpade 2. Ook het elftal van trainer Rachid Abba kan daarmee terugzien op een uitermate succesvol seizoen.

Omdat beide elftallen hebben aangegeven met ingang van komend seizoen graag op de zaterdag te willen voetballen, zullen ze niet promoveren. Toch werd binnen de club vurig gehoopt op het kampioenschap in dit jubileumjaar. Op 4 juli bestaat de club van rood en zwart 100 jaar. En wat is er nu mooier dan het eeuwfeest luister bij te kunnen zetten met twee kampioenschappen?

Met 22 doelpunten is Heine Uuldriks topscorer geworden van de eerste klasse F. Ook Justin Slor (11 treffers) en Peter van Son (13) wisten het net geregeld te vinden. En zo heeft VV Hoogezand in de afgelopen 100 jaar over meer doelgerichte spitsen beschikt. Deze komen allemaal voorbij in het jubileumboek dat in juli verschijnt. Dit boek wordt gelardeerd met veel oude en nostalgische foto’s. In deze jubileumuitgave is ook veel aandacht voor bestuurders, vrijwilligers en supporters.

Het honderdjarig bestaan van VV Hoogezand wordt gevierd met een jubileumweek van 2 tot en met 9 juli. De week wordt op zaterdag 2 juli geopend met een wedstrijd tussen VV Hoogezand en FC Emmen. Gedurende de week zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Op zaterdag 9 juli is er van 11.00 tot 13.00 uur een grote receptie in het clubhuis, gevolgd door een reünie. De jubileumweek wordt afgesloten met een grote feestavond. Meer informatie is te vinden op www.vvhoogezand.nl en op de sociale media van de jubilerende club.