De doopsgezinde kerk met op de achtergrond het monumentale Van Oeckelenorgel. (foto Wim A.H. Rozema)
De doopsgezinde kerk met op de achtergrond het monumentale Van Oeckelenorgel. (foto Wim A.H. Rozema)

Historische vereniging Hoogezand-Sappemeer presenteert jaarprogramma

Algemeen

SAPPEMEER - Tijdens een goed bezochte jaarvergadering van de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer e.o., in het nieuwe onderkomen in de doopsgezinde kerk in Sappemeer, is het startsein gegeven voor het organiseren van diverse activiteiten voor de leden.

Na het zakelijke gedeelte luisterden de toehoorders naar een lezing door verenigingssecretaris Wim A.H. Rozema over de geschiedenis van deze doopsgezinde kerk, doorspekt met enige anekdotes en muzikale klanken op het monumentale Van Oeckelenorgel. Voorzitter Okkie Smit van Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer: ,,Het bestuur en de redactie van het magazine Pluustergoud zijn bijzonder verheugd over het feit dat ze sinds kort kunnen beschikken over een eigen onderkomen in de doopsgezinde kerk in Sappemeer. Inmiddels zijn we begonnen met de inrichting van een archiefruimte en is ons onderkomen verfraaid met prachtige historische foto’s van Hoogezand-Sappemeer en omgeving. We hopen hier in de toekomst inloopmiddagen te kunnen organiseren voor leden en niet-leden met interesse voor de lokale geschiedenis.”

Het komende verenigingsjaar staan onder meer op het programma een historische wandeling van Hotel Faber naar Martenshoek en met een historische bus terug naar Hotel Faber, de herfstbustocht naar het MuzeeAquarium in Delfzijl en het landgoed Ekenstein en aandacht voor 350 jaar Gronings ontzet. Ook ligt er weer een aantal uit te geven boeken op de plank, en het verenigingsmagazine Pluustergoud.