Afbeelding

Subsidie verduurzaming en verbetering vanaf juli geleidelijk open

Algemeen

MIDDEN-GRONINGEN - Inwoners van het aardbevingsgebied in Groningen en Drenthe kunnen vanaf 6 juli een aanvraag indienen voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van 10.000 euro. Hiervoor is voldoende geld beschikbaar. De subsidieregeling gaat geleidelijk - per gemeente - open over een periode van tien weken.

Inwoners hebben vervolgens tot en met 31 december 2025 de tijd om hun aanvraag in te dienen. Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat: ,,Samen met uitvoeringsorganisatie SNN en de betrokken aardbevingsgemeenten zorgen we ervoor dat mensen die nog geen aanvraag voor deze subsidie hebben kunnen indienen, hier ruim de tijd voor krijgen. Zowel bij de aanvraag, als bij de besteding van het geld. Verder is het goed dat SNN alle 25.000 aanvragen van begin dit jaar heeft behandeld en een ruime meerderheid heeft uitbetaald.”

De subsidieregeling gaat op alfabetische volgorde van gemeenten open. De Drentse gemeente Aa en Hunze is op 6 juli als eerste aan de beurt. De gemeente Midden-Groningen volgt op 17 augustus (postcodes 9601 tot en met 9609) en 24 augustus (postcodes 9611 tot en met 9939).

Voor deze laatste subsidieronde is voldoende budget beschikbaar. Iedereen die in aanmerking komt, krijgt daarmee de mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Na de aanvraag krijgen inwoners binnen 13 weken te horen of hun aanvraag is goedgekeurd. De subsidie VVG is bedoeld voor particuliere huiseigenaren in het aardbevingsgebied die op 6 november 2020 geen onderdeel waren van het versterkingsprogramma.

Op 10 januari ging de subsidieregeling ook al eens open, toen met een beperkt budget. Veel mensen stonden tevergeefs in de (digitale) rij.