Wanneer de voorkeur voor uitvaartmuziek bij leven is besproken of vastgelegd, kan dit rust geven voor nabestaanden. (foto Monuta)
Wanneer de voorkeur voor uitvaartmuziek bij leven is besproken of vastgelegd, kan dit rust geven voor nabestaanden. (foto Monuta)

‘Roller Coaster’ in Top 5 van Groningse uitvaartmuziek

Algemeen

GRONINGEN - Het nummer ‘Time to say goodbye’ van Andrea Bocelli en Sarah Brightman wordt het vaakst afgespeeld tijdens uitvaarten in de provincie Groningen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monuta Uitvaartmuziek Top 10. 

In de landelijke Monuta Uitvaartmuziek Top 10 van 2020 is behoorlijk wat veranderd. Frans Bauer stootte met zijn lied ‘Een trein naar niemandsland’ Claudia de Breij met ‘Mag ik dan bij jou’ van de derde plaats. En ‘Roller Coaster’ van Danny Vera staat voor het eerst in de Top 10: op nummer 5. Ook in Groningen staat dit populaire nummer in de Top 5. In de landelijke Top 10 staan ‘Ave Maria’ (diverse uitvoeringen) en ‘Time to say goodbye’ van Andrea Bocelli en Sarah Brightman al enkele jaren op plek 1 en 2.

In de Top 5 van uitvaartmuziek in de provincie Groningen staan naast ‘Time to say goodbye’ (nummer 1), ‘Een trein naar niemandsland’ (nummer 3) en ‘Roller Coaster’ (nummer 5) ook ‘The rose’ van André Rieu (nummer 2) en ‘’t Het nog nooit zo donker west’ van Ede Staal (nummer 4).

Regionaal is de Top 5 verschillend. Zo staat er in de Top 5 van Limburg klassieke muziek en kiezen Drenten voor de Hollandse klassiekers. Op Groningse uitvaarten zijn vooral klassiekers te horen.

Om de Monuta Uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 3300 muzieknummers geanalyseerd die in 2020 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. Livemuziek en kerkmuziek zijn niet meegenomen in de analyse. In regio’s met voldoende data is een Top 5 gemaakt.