Marianne Timmer voert de vrouwen aan bij één van de trainingen.
Marianne Timmer voert de vrouwen aan bij één van de trainingen.

Marianne Timmer verzorgt eerste training bij HSC

Algemeen

SAPPEMEER - Voormalig nationaal en internationaal schaatskampioene Marianne Timmer heeft zaterdag haar eerste training gegeven aan de dames én de heren van het toekomstige zaterdagelftal van HSC. Timmer was onlangs benoemd tot ambassadrice van de club en gaf zaterdag de aftrap met een loop/coördinatie-training.

Met een opkomst van bijna dertig dames én ongeveer twintig mannen kan de training een groot succes worden genoemd. Timmer legde de nadruk op loop- en coördinatie-oefeningen voor zowel de dames als de heren van de toekomstige zaterdagelftallen.

Voor veel dames waren de schaatssprongen en andere ingewikkelde oefeningen geen dagelijkse kost. Maar de inzet en het enthousiasme waren prachtig om te zien. De mannen werden later nog wat steviger onder handen genomen. ,,Zij kunnen morgen niet meer normaal door Sappemeer lopen van de spierpijn”, voorspelde Timmer.

Ondanks de regen heeft de voormalig wereld- en Olympisch kampioene het naar haar zin op het Sappemeerster sportpark. Met een grote smile op haar gezicht bleef ze bezig. De hoge opkomst bij de dames vond ze mooi. Toen voorzitter Hans Nijland haar vroeg voor het ambassadeurschap van HSC, twijfelde Timmer geen seconde. Ze kent niet alleen Nijland goed, ze is ook een soort kind van de club. Ze kwam vroeger vaak kijken bij haar broer Tinus, die bij HSC voetbalde. Tinus is met zijn loodgietersbedrijf nu sponsor van de vereniging.

Na afloop van de training werd de nieuwe shirtsponsor bekend gemaakt. Wolthuis Bouwmanagement zal vanaf komend seizoen op de shirts van de dames prijken. Ook het nieuwe zaterdagteam zal hij in samenwerking met hoofdsponsor Olthof Groep gaan sponsoren.