Het in aanbouw zijnde Kindcentrum aan de Zuiderkroon.
Het in aanbouw zijnde Kindcentrum aan de Zuiderkroon.

Nieuw bestemmingsplan Kindcentrum Woldwijck 2

Algemeen

HOOGEZAND - De gemeenteraad van Midden-Groningen gaat in haar donderdag te houden vergadering opnieuw het - nu deels veranderde - bestemmingsplan Kindcentrum Woldwijck 2 aan de Zuiderkroon in Hoogezand vaststellen.

Het bestemmingsplan Kindcentrum Woldwijck 2 wordt hernieuwd vastgesteld overeenkomstig de opdracht van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waar omwonenden bezwaar hadden ingediend tegen de oorspronkelijke plannen.

In januari 2020 had de gemeenteraad het bestemmingsplan Kindcentrum Woldwijck 2 vastgesteld. Naar aanleiding van een tegen dat plan ingediend beroep heeft de Raad van State een gebrek in het besluit geconstateerd. Dat gebrek betrof een te korte afstand van het schoolperceel tot woningen van derden. Deze afstand was weliswaar in de toelichting bij het bestemmingsplan benoemd, maar niet correct op de verbeelding weergegeven. De Raad van State had de gemeente opgedragen dat gebrek te herstellen. Daarom werd dit bestemmingsplan opnieuw in procedure gebracht.

De gemeenteraad stelt nu een nieuw bestemmingsplan vast, waarmee wordt beoogd het geconstateerde gebrek te herstellen. Als de Raad van State het met de gemeente eens is dat het gebrek in dit plan volledig is hersteld, dan ligt het in lijn der verwachting dat het plan daarmee onherroepelijk wordt en de bouw onverminderd kan worden voortgezet.

Er is in het bestemmingsplan nu een wijziging ten opzichte van de eerdere. De afstand tot de meest nabijgelegen woning bedroeg op de oorspronkelijke verbeelding ongeveer 24 meter, waar dat 30 meter moest zijn. Op de huidige verbeelding is zekerheidshalve een afstand van ongeveer 31 meter aangehouden.

Ook is bij de bestemming ‘verkeer’ de optie verwijderd om daar speelvoorzieningen en sportvoorzieningen te kunnen plaatsen. De Raad van State had ook dat onderwerp benoemd.

Omdat het plan in deze vorm een verlichting inhoudt ten opzichte van omliggende woningen, acht het gemeentebestuur nieuwe bezwaarschriften niet aannemelijk.