Behalve tennis was er ook een Tirolerfest bij TC Wijchgelsheim.
Behalve tennis was er ook een Tirolerfest bij TC Wijchgelsheim.

Weer heel veel deelnemers voor Wijchgelsheimer Open in Schildwolde

Sport

SCHILDWOLDE - In Schildwolde is van 7 tot en met 13 augustus het Wijchgelsheimer Open gehouden. Aan dit gezellige tennistoernooi namen 200 spelers mee en werden rond de 225 wedstrijden gespeeld.

Het toernooi, alweer de 23e editie, werd georganiseerd door zes commissieleden van Tennisclub Wijchgelsheim. Het zijn Stef Cruiming, Steven Veldman, Eline Koning, Marijke Koning, Lars Rosevink en Inge Rosevink die wedstrijden uitschreven in de categorieën vier tot en met negen. De partijen werden verspreid over vijf banen, maar vanwege de regen werd op de zaterdagmiddag ook gespeeld bij tennisvereniging Siddeburen.

Behalve van goede tennispartijen kon het publiek op het park van TC Wijchgelsheim genieten van een aantal extra’s. Donderdagavond was er een Beerpongtoernooi, vrijdagavond een pubquiz en zaterdagavond een Tirolerfest. Ook was er van donderdag tot en met zaterdag een dagmenu en kon er elke dag genoten worden van zelfgemaakte soep.

Het zeer geslaagde toernooi werd ook dit jaar mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsors. De steunende bedrijven waren dit jaar Autotaalglas Assen en Emmen, Plus Spithoff en SNS-bank.

De toernooicommissie kijkt uit naar volgend jaar en maakt er dan een extra groot feest van, want in mei bestaat de tennisvereniging 100 jaar.

De winnaars van de eerste prijzen zijn DE4 Marijke Koning, GD4 Maurice Hofstede en Marijke Koning, HE5 Corijn van Mazijk, HE6 Gerard Hut, HD6 Nick Bakker en Roderik Veerkamp, DD6 Meike Aarens en Vera Prins, GD6 Martin Meijer en Hannah Meijer, HE7 Rutger Zwiers, HD7 Tom Alers en Tim Lesman, DE7 Laurentien van Nieuwenhuyzen, DD7 Kim Aarts en Ursula Sennema, GD7 Eddy Schreijer en Corien Broekema, HE8 Ron Suijkerbuijk, HD8 Mart Bloeming en Lars Wollinga, DD8 Annemieke de Jager en Evelien de Jager, GD8 Jack Hammenga en Marja Hommes, HE9 Jos ten Hoorn, HD9 Jurre Boon en Pilter Wagenaar, DE9 Tinka Harms-Zuur.